dilluns, 18 de gener del 2010

Els transports a Africa

Avui tenia preparada una entrada anomenada "Esmorzant als peus del Kilimanjaro" pero he tingut problemes amb l'ordinador del cibercafe i al final he improvisat alguna cosa ja que fa dies que no publico res. Cal dir tambe que ara no tinc ni accents ni algunes lletres ni tampoc fotos...

Fa dies que us volia parlar de com funcionen els transports a Africa. Crec que e un tema molt interessant perque es molt diferent al que estem acostumats.

Els autobusos comencen la seva ruta a la estacio pero paren a qualsevol lloc per recollir i deixar persones. No hi ha parades fixes.

Els autobusos no tenen hora de sortida, surten quan estan plens.

Els autobusos estan plens quan doblen la capacitat real del vehicle. Es a dir, molta gent asseguda i molta gent dreta.

No pagues quan entres, pagues quan t'ho demana el cobrador.

El cobrador recorda tots els llocs on ha de parar... i la majoria de les vegades es tracta d'un descampat que dona acces a una casa o un poble.

Per parar el bus, el cobrador pica a la porta o fa un soroll com si fes un peto perque el conductor el senti.

El cobrador sempre puja al bus amb el vehicle en marxa... aixi es mes xulo, hehehe

Quan el cobrador demana els diners, molta gent mira a un altre lloc, diu que no te diners, o directament no paga. Llavors comenca una conversa que sempre acaba amb el passatger sense pagar.

Els conductors beuen bastant i corren com bojos... sense comentaris.

Sempre es una aventura puja en un transport local. A part d'estar molt en contacte amb la gent, sempre aprens alguna cosa sobre l'estil de vida de la gent. Es tota una experiencia vital que us recomano a tots!

Una abracada i espero publica la nova entrada ben aviat amb totes les fotos!

1 comentari:

  1. Mira al llegir el teu post m'ha recordat el meu viatge per Costa Rica, i precisament una de les coses que recordo amb carinyo es recorrer el pais amb bus. Si be es ben cert que m'ho hauria passat teta fen el fitipaldi amb un cotxe de lloguer per aquelles carreteres estretes, revirades i amb forats per tot arreu; de ben cert no hauria gaudit tan del paisatge i el les experiencies [no tan acusades evidenment] que expliques tu.
    Ei, cuida't! =)

    ResponElimina