diumenge, 18 d’abril del 2010

Viatge en el temps

Abans de tot, avui comentaré 3 curiositats d'Àfrica. La primera és que a Àfrica, la gent posa la gasolina al cotxe amb el motor en marxa. Interessant, no? I no només amb el motor en marxa, sinó fumant, xerrant pel mòbil i tirant la meitat de la gasolina a fora!!! Hilarant!






La segona és que tots els viatgers que trobo a Àfrica pateixen la mateixa malaltia: tenim els peus bruts de forma crònica! Hahaha, i això vol dir que la brutícia no se´n va ni amb sabó. Els peus fastigosos les 24 hores del dia. Això sí, abans d'anar a dormir una bona dutxa per intentar no deixar els llençols fastigosos.


La tercera és que m'he tornat a tallar els cabells. Ja sabia que a Kènia seria més car que als altres països. Doncs a tot arreu em demanaven 5 euros! I això significa 10 vegades més car que a la resta de països. Naturalment, 5 euros per tallar-me els cabells a Àfrica no me'ls gasto ni a punta de pistola. Representa un 20% del meu pressupost diari! Finalment, després de molt buscar vaig trobar un lloc que per 1 euro, em van esquilar com una ovella. Ho sento pels qui em volien veure amb grenyes!


Seguint amb la nostra aventura, la nostra següent parada a la costa de Kènia era Diani Beach, al sur de Momabsa. Jo ja hi havia estat amb els meus pares però la Lisa no. Vam trobar allotjament barat on passar unes nits a prop de la platja. La platja és preciosa i el sol cremava de valent. Van ser uns dies de descans on només he de destacar dues coses: la primera és que la gent en aquesta zona no és gens simpàtica. Es pensen que ets estúpid i et veuen com un bitllet de 100 dòlars amb potes. La segona és que vam menjar tres llagostes per 8 euros, a menys de 3 euros cadascuna! I bones, que és el que més ens va extranyar! Ens vam comprar una ampolla de vi blanc espanyol i vam disfrutar del sopar sota la lluna plena.


Després d'un munt d'hores d'autocar arribàvem a Lamu. Lamu és una illa envoltada de manglars on no ha passat el temps. Hi ha dos cotxes en tota la illa, un és una ambulància, i l'altre és una ambulància pels ases! I clar, la gent aquí es mou amb ase o amb barca. És un lloc màgic i la gent és molt simpàtica, ens recorda a la ciutat de Stone Town a Zanzibar.


Lamu és molt més autèntic que Stone Town! Sense cotxes, els carrers molt més estrets, amb desenes d'ases pels carrers, molt més petit i més segur, m'atreviria a dir que més maco i de ben segur, molt més verge. Varis generadors proveeixen d'electricitat a tota l'illa. És una de les zones més maques de Kènia i segurament una de les que rep menys turistes! Principalment per 3 raons: l'accés per terra és complicat, és poc conegut, i Mombasa s'emporta el turisme de costa. Doncs, per a mi, Lamu és sense cap mena de dubte el "highlight" del país. I té aeroport! Així que si podeu, no us perdeu el paradís! 100% recomanat!


La segona nit tenia una cita especial amb l'Arsenal. Al poble hi ha una sala amfiteatre per a 150 persones per veure el partits de futbol i jo vaig entrar tímidament en ella amb la meva samarreta del Barcelona. Em van dir de tot, em van cridar, em van dir que ens apallisaríen, tot amigablement, és clar. Amb el primer gol del conjunt anglès em van saltar a sobre cridant d'alegria. Jo els vaig fer un gest amb les mans com dient "no tingueu pressa". I bé, així va ser, quina repassada. Ja he dit alguna vegada que a Àfrica estan bojos pel futbol i sobretot per la Premier Ligue. A més, l'equip amb més seguidors és l'Arsenal. Ja us podeu imaginar quin ambient hi havia a la sala.


Pel partit contra el mandril, no hi havia tanta expectació. Menys gent però com sempre, estava en minoria. Que n'aprenguin!!!


I del dia de glòria, al dia de la tortura. Una nit horrorosa i pel matí m'aixecava sense poder obrir els ulls! I amb un mal espantós, com si tingués pedres a dins. Un cas flagrant de conjuntivitis segons el metge. Tota l'illa està infestada, tota la costa està contaminada!!! Quin desastre i quin dolor. La Lisa va sentir enveja i va tenir la infecció el dia després. Vam suspendre quasi totes les activitats menys la de menjar crancs i beure sucs i batuts que estan boníssims!!! Ens vam dedicar a descansar i llegir.




El tractament és simple: unes gotes antibiòtiques, unes herbes locals de color verd i aigüa salada! Ho vam provar tot i malgrat això, ens va durar uns 7 dies.


També vam aprofitar per visitar el poble de Shela i banyar-nos en la seva preciosa platja. Uns dies més tard feiem snorkelling i menjàvem en una platja paradisiaca. Quantes vegades heu tingut la oportunitat de menjar peix recent pescat en una platja en una illa minúscula amb 4 palmeres? Una passada, i el snorkelling, una passada de decepcionant. Bé, ja anàvem preparats per a la decepció així que no ens va afectar. Aquí, per no haver, no hi havia ni coral... poc i dolent.


De Lamu també vull destacar que és l'indret on he trobat els dos llibres que buscava desesperadament després d'una infructuosa búsqueda: Breaking Dawn, la 4a part de la saga Twilight, i el tercer volum de Millenium. La saga de vàmpirs ja l'he acabada i ara estic totalment apassionat amb la lectura de les aventures de la Lisbeth Salander i en Mikael Blomkist. Buf, no puc parar de llegir. No paro ni a l'autocar amb la carretera plena de sotracs.


Sota una intensa pluja deixàvem Lamu en barca. La nostra destinació era Nairobi via Mombasa. A Mombasa vam aprofitar per anar al cine a veure Date Night i a menjar formatge! Hehehe.


Ja hem arribat a Nairobi i estem allotjats en un backpacker genial! Un munt de gent jove, wifi, barbacoa, cerveses al voltant del foc, televisió... un ambient real de backpacker, el primer que trobo des de Malawi. M'encanta!


Bé, al final hem decidit no anar a Etiòpia i enlloc d'això visitarem el nord de Kènia que diuen és preciós, inexplorat i sovint perillós. Ja veurem com està la cosa ara...


Per acabar diré que ja tenim data pels goril·les a Ruanda! Serà el 12 de juny! Genial, quines ganes! A cuidar-se i gràcies per seguir-me i pels vostres comentaris!










8 comentaris:

  1. Hola Marcus
    M'alegro molt d'haver estat xarrant amb tu ahir. Es una llastima no tenir-te per aqui (...) pero mira aixi ens fas de guia turistic per aquest inmens continent, Lamu queda apuntat com a recomanat.
    Per cert sort que m'ho mas dir ahir i ja no m'ha sorpres tant, perque en la foto teva amb la Lisa sembla que enlloc de malalts us acabeu de llevar despres de 12 hores de sexe i alchool! XD
    Ala vagi be.
    KGUN10

    ResponElimina
  2. Per cert on esta el mapa del vostre recorregut que vas dir que faries???
    KGUN10

    ResponElimina
  3. marc!!quins ulls porteu els dos, mara meua..agafaràs tot en aquest viatje...no pots parar!!tens enveja de les enfermetats locals o q??...ahis!!!q farem am tu...
    i es veritat, falta el mapa, q jo el mapa d'africa no el tinc molt controlat....bueno ni el de africa ni el de asia....q si no em perdo....
    q vagi be am els goriles i dona-li records de part meva!!
    un petonet guapo!
    meri

    ResponElimina
  4. Més que 12 hores de sexe i alcohol sembla que us hagin fotut una pallissa xD

    Com sempre genial els teus posts, sempre els llegeixo amb moltes ganes.

    Records!

    ResponElimina
  5. L'altre dia conduint per Barcelona vaig veure una frase al vidre d'una agencia de viatges que em va robar el cor i la vaig fer meva automaticament; te la deixo en el teu blog:
    " the world is a book ; those who do not travel, only read a page ".
    Joan.

    ResponElimina
  6. Hahaha, doncs us asseguro que era conjuntivitis! Tinc fotos pitjors dels nostres ulls però tampoc volia espantar a ningú!
    Teniu raó, em vaig oblidar el mapa. A veure si avui, amb el nou post no me n'oblido!
    I Joan, m'encanta la teva frase! T'escric un email ara mateix!
    Una abaraçada!

    ResponElimina
  7. Bona nit,

    Quin viatge més espectacular!! Nosaltres tenim els bitllets per anar a Kenya però estem espantats amb el tema dels preus, ens tranquilitza el que expliques perquè des d'aquí el que trobem és car. He anat a algun parc com el Masai Mara? i el tema de transport el busqueu des d'aquí mateix??

    Moltes gràcies per compartir el vostre viatge.

    Salut

    ResponElimina
  8. Hola Eudalt,

    He estat buscant el teu email, però he sigut incapaç de trobar-lo... ho sento però t'hauré de contestar aquí.
    Primer de tot, moltes gràcies :)
    Els preus són alts però has de saber escollir els llocs on anar perquè no és disari el pressupost final. No pots fer tots els parcs perquè és car i seria avorrit. erò aquests són els meus consells:
    1. No us espanteu però estigueu preparats a trobar, a vegades, preus exagerats. Senzillament, feu una cosa diferent.
    2. A la costa feu Watamu i Lamu.
    3. No perdeu el temps ni els diners fent snorkelling.
    4. Els diners que tingueu, gasteu-los amb Masai Mara. Cap al juliol aprox hi ha la gran migració i és senzillament increïble!!! SI heu de passar gana 5 dies, passeu gana però no us perdeu la migració a Masai Mara.
    5. Altres coses barates: Llac Baringo, Hells Gate amb bici,...
    6. No busqueu transport si el vostre pressupost és petit. Penseu que hi ha transport públic a tot arreu i barat.
    7. Doneu a Nairobi una oportunitat, és molt xulo! Milimani backackers.
    Qualsevol altra cosa, escriu-me directament al mail collmarc@gmail.com
    Sort!

    ResponElimina