dissabte, 26 de novembre del 2011

Singapur, el lleó asiàtic

Singapur era el meu primer país asiàtic en aquesta volta el món. Ja hi havia estat 10 anys abans però ara em serviria de base per començar a explorar altres països propers. Em sentia infinitament feliç de tornar a ser a Àsia, un continent que m'apassiona per la seva gent, el seu menjar i els seus colors. Aquesta vegada no m'allotjaria a l'excel·lent Marina Mandarin, com vaig fer la darrera vegada però a un petit i barat hostal al barri de Little India.

View Volta el mon in a larger map



 
M'hi vaig passar una setmana i vaig estar sol durant tota la estada. No sé si era culpa meva que necessitava estar sol o que els viatgers a Àsia són diferents (més joves, més independents...). La veritat és que no vaig tenir una vida social gens animada així que vaig aprofitar per conèixer la ciutat amb profunditat. Caminava hores i hores cada dia explorant els diferents barris de la ciutat i descobrint petits detalls en cada racó possible.


El barri colonial és interessant perquè hi podem trobar els edificis oficials colonials, museus, el riu, els restaurants, les barques, els hotels de luxe, els edificis d'oficines, parcs, ferraris, lamborginis, rolls royce, dones maques, la catedral... tothom va a l'hotel Raffles a prendre un Singapur Slim, que és el cocktail que han exportat a tot el món. El meu amic Joan em va dir que hi anés i, ho sento, però no volia pagar els diners que significaven el meu pressupost diari en una sola beguda. A més, els viatgers amb shorts no hi som benvinguts! I tinc una altra excusa Joan! Ja el vaig provar durant la meva primera visita a la ciutat 10 anys abans. Quedo perdonat?



Els meus amics també em van recomanar que em comprés un "abanicu" i que regategés molt si no volia que em “fotéssin una astillada". Per sort, a Singapur no cal regatejar perquè és un país ric i els preus són fixes. I calor sí que en vaig passar, i molta! Tanmateix, he de confessar que la primera vegada que vaig suar de valent, no va ser per la calor ambiental sinó a causa d'uns fideus amb verduretes que picàven molt i em van deixar la boca cremant!



A Chinatown hi podem trobar temples els budistes, taoïstes, botigues d'estill xinès, lampares vermelles típiques per a tot arreu decorant els carrers i molts turistes. Interessant però està vist en una hora. Little India és el mateix; temples hinduístes, mercats amb flors, estatues, menjar, colors... és com estar a l'Índia però a Singapur. Es veu que qualsevol cosa d'India que vulguis comprar, la pots trobar en aquest barri. Finalment, Kampong Glam és el barri àrab amb la seva majestuosa mesquita, menjar àrab i tota l'ambientació que podem esperar del barri. Em va saber greu no poder visitar la mesquita però hi vaig anar un divendres, dia de pregaria.



És fantàstic veure com conviuen tota aquesta gent de religions i mentalitats diferents sense entrar en discrepàncies. És cert que cadascú té el seu barri però és fàcil veure que estan tots barrejats. Pots trobar temples de 3 religions diferents en 100 metres quadrats. Singapur és un país petit i amb una diversitat enorme que és un exemple de convivència.


Quasi cada nit acabava a Marina Bay on està ple de restaurants, galeries comercials, un museu amb una exposició sobre Dalí, la pista de gel, miradors o l'espectacle de llum i música. Allà passava les hores fent fotos nocturnes als edificis il·luminats de la ciutat. Quan penso amb els meus pares que segurament es miraran totes les fotos... pobrets, hehehehe.



També vaig tenir temps d'anar a Orchard Road, un carrer amb un centenar de centres comercials de diferents mides, formes i colors. La veritat és que és impressionant. No s'acaba mai i et canses aviat.


Sembla impossible però a Singapur, per petit que sigui, hi podem trobar un troç de selva tropical! La propera vegada que visiti la ciutat hi aniré a donar un tomb.



Una de les raons per les quals estava tan content d'estar a Àsia era el menjar. M'encanta el menjar d'aquest continent ja sigui xinès, japonès, tailandès, malay, indonesi... és fantàstic. Per 2 euros menges com un rei! Els fideus fregits amb verdures, pollastre o marisc estan boníssims. M'està entrant gana només de pensar-hi!



Després d'una setmana a Singapur vaig decidir que la meva propera destinació seria Indonesia i que començaria per l'illa de Sumatra. Tothom m'havia dit que era un país fantàstic i tenia moltes ganes de descobrir-ho per mi mateix.




3 comentaris:

  1. I a mi que el menjar no em crida gaire l'atenció..tindre que anar per comprovar si es veritat el que dius...jejej...ja tinc una altre excusa per viatjar ;)
    Sempre s'escoltan maravelles dels paisos asiàtics...a veure si ens fas una guia tan maravellosa com la de Africa..
    muaaaaaaaaaaaaaa marcsssss
    meri

    ResponElimina
  2. Hey, Marc
    ja es troba el que busca en la seva vida? viatjar durant tant temps és per a gent que busca alguna cosa que no té en la seva vida. Espero que hagin trobat. Segueixo viatjant a Amèrica Llatina, per molt menys temps que vostè, és clar, però em va semblar molt més del sexe, drogues i rock del que vam veure en Pipa, Brasil. Jo crec que en la majoria dels llocs turístics que és molt comú i que ja coneix molts llocs que haurien de saber millor que jo, jejeje
    una abraçada!

    ResponElimina
  3. Hola :)
    Honestament, no estic buscant res especial. Estic intentant veure mon i gaudir de la experiencia. M'encanta viatjar i la veritat es que no espero res mes que ser felic fent el que faig.
    Bones festes i una abracada!

    ResponElimina