diumenge, 6 de maig del 2012

Itinerari d'una volta al món actualitzat

( http://mainocaminaresol.blogspot.com/2009/03/itinerari-de-una-volta-al-mon.html ). 
Des de llavors he canviat els meus plans centenars de vegades per descobrir que tenir plans quan es viatja és dolent.

Updated itineray of my around the world trip

I like to follow my blog's data: how many people read it, from where are they from, which posts are more read. Curiously enough, I realized that the post that has attracted more people is my first itineray of this trip.

 http://mainocaminaresol.blogspot.com/2009/03/itinerari-de-una-volta-al-mon.html 
 It's always in the weekly top 5. In there I describe what are my plans and the countries I'd like to visit. Since then I have changed plans hundreds of times until I ended learning that plans are bad when travelling.



Pel que fa a la durada, al final seran 2 anys i quasi 10 mesos. 1017 dies si no m'equivoco. Torno (el 9 de juliol del 2012) perquè vull però també perquè el meu compte corrent està quasi buit. Els diners m'han durat menys del que jo pensava però és que també he fet algunes coses que són cares, com per exemple un munt de safaris, un munt de buceig, els goril·les, les illes galàpagos, Antàrctica, ... Si no hagués fet tot això, encara podria viatjar un any més. Malgrat això, no m'arrepenteixo de res del què he fet. Ha sigut fantàstic.

Regarding the length, at the end it will be 2 years and almost 10 months. 1017 days if I'm not wrong. I come back (9th July 2012) because I want but alse because I have no more money left. The money lasted less than expected but I did some expensive things, for example a lot of safaris and diving, the gorila trek, Galapagos or Antarctica. If I hadn't done all this I could travel for 1 more year minimum but it would be a different experience so I don't regret anything. It's been incredible.

Pel què fa al recorregut, la base és mateixa però els països han canviat una mica.

Regarding the route, the basics from 2009 are the same but the countries are sometimes different.

Africa:
Aquí tenia planejat fer només Àfrica Austral i al final hi he afegit l'est d'Àfrica. Enlloc de 4 mesos com tenia previst, hi he estat 13. El meu continent preferit.
I had only planned the south of the continent but at the end I extended it to the East. Instead of 4 months it's been 13. My favorite continent by far.


View Volta el mon in a larger map

South Africa
Lesotho
Swaziland
Mozambic
Malawi
Tanzania
Kenya
Uganda
Democratic Republic of Congo
Rwanda
Zambia
Zimbabwe
Botswana
Namibia




South America:
Aquí al final els he fet tots amb la excepció de les guianes. Més dels que tenia previst. Al final han sigut 11 mesos al continent.
I've been to all of them but the Guyanas. More than expected. At the end it's been 9 months in the continent.





View Volta el mon in a larger map

Argentina
Antarctica
Uruguay
Chile + Easter Island
Bolivia
Peru
Ecuador + Galapagos islands
Colombia
Venezuela
Brazil
Paraguay




Oceania:
Aquí és on he hagut de reduir considerablement el meu viatge, sobretot perquè és caríssim. M'he saltat Austràlia, les illes del Pacífic i Nova Zelanda. Al final només he fet una parada de 4 dies entre continents a Auckland, a Nova Zelanda, per tant hauré de tornar.
It's in this continent that I had to skip many countries like Australia, the Pacific islands and a correct visit to New Zealand. I could only stay 4 days in NZ so I'll have to come back.



View Volta el mon in a larger map


New Zealand



Asia:
Aquí també he fet més temps del previst. En total 9 mesos i he fet tots els països del Sudest Asiàtic amb la excepció de Myanmar i Vietnam que ja vaig visitar el 2001 i el 2003 respectivament. Afegeixo els dos països que visitaré en els propers mesos que són Laos i Cambodja.
In Asia I also spend more time than expected. 9 months in total and I've been to all the countries in South East Asia but Myanmar and Vietnam (where I was previously). I also add to this list the 2 countries I'll be visiting in the next 2 months (Laos and Cambodia)


View Volta el mon in a larger map


Singapore
Indonesia (Sumatra, Java, Bali, Lombok, Sulawesi and Kalimantan)
East Timor
Malaysia (Sabah, Sarawak + Kuala Lumpur)
Brunei
Philippines
Thailand
Laos
Cambodia
 


Al final són 34 països (+ Antàrctica) en quasi 34 mesos. No són pas gaires quan ho comparem amb altra gent que en visita 30 en un any. La diferència és que ells van a "visitar" el màxim nombre de països en una curta durada i jo els gaudeixo de debò. Sóc un home afortunat.

At the end it's 34 countries (+ Antarctica) in almost 34 months. It's not a lot when we compare it to other people that "visit" the same number of countries in 1 year. They fly over them and I like to enjoy them. I'm a slow traveller. A lucky man.

5 comentaris:

  1. Hola Marcus
    Ja et queda "poc" per tornar, i t'asseguro que m'agradaria saber el que et passa per el cap per fer quan tornis per aquí. En tot cas amb la teva experiència amb les besties arreu del món, estaria encantat que ens anéssim a fer un tomet per les nostres muntanyes i fotografiar escurçons o fer emprenyar alguns porcs senglars, poder no serà tan exòtic com si et persegueix un elefant però segur que ens fa pujar l'adrenalina a tope!
    Apa nano: PURA VIDA!

    ResponElimina
  2. Això això, ja tens pensat què fer quan tornis? Andorra, Barcelona, ... un any sabàtic per pensar-ho més detingudament?

    Et veus capaç de tornar-te a enfundar un "traje"?

    Cuida't molt Marcus i fins aviat! Que tenim ganes de tornar-te a veure per aquí ;)

    ResponElimina
  3. Kgun10! Ostres, quan vulguis anem a fer emprenyar escurçons! hahaha. Doncs em passen mil coses pel cap quan penso en tornar a casa i estic completament "cagat" de por. No sé com anirà però no sé què faré de la meva vida. Una cosa la tinc segura. Intentaré ser feliç fent el que jo vulgui.
    Com diu en Soggies, seré capaç de tornar-me a posar un traje? Doncs m'he proposat a mi mateix que no. Que no vull tornar a treballar en una oficina si no és per fer alguna cosa que realment m'apassioni.
    El temps dirà.
    No sé si Andorra, Barcelona, Austràlia, Tailàndia, Xina, Canadà... estaria encantat d'acceptar una feina a qualsevol lloc del planeta. L'any sabàtic queda practicament descartat per una qüestió econòmica... no em queden quartos!!!
    Jo també tinc moltes ganes de veure-us! Cuidau-vos molt fins a la meva arribada, hahahaha
    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. ja queda poquet per a que tornis aixi que exprimeix al maxim de tot ara...encara q ho has fet tots els dies q has estat perdut pel mon..quina enveja sana de tenir la força q vas tenir per marxar....t'envejo..jejeje
    un peto supermarc
    meri

    ResponElimina
  5. Meri!!! Ho estic exprimint al màxim!
    Estic a una de les ciutats més xules d'Àsia, Luang Prabang. Ahir vaig anar a la bolera! L'únic lloc on és pot beure alcool després de les 10 de la nit :P
    M'en vaig a fumar shisha, ciao!
    Petonàs guapíssima!

    ResponElimina